Kiniški koldūnai


- Malta kiauliena, 500 gramų
- Kininis kopūstas, 1 vienetas
- Cukinijos, jaunos, 1 vienetas
- Poras, 1 vienetas
- Petražolės, 2 saujelės
- Sojų padažas, 2 valgomieji šaukštai
- Sezamų aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Malti juodieji pipirai, 1 žiupsnelis
- Druska
- Miltai, 1 kilogramas
- Vanduo, šalto, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanduo, 1 stiklinė
- Sojų padažas, 0.5 stiklinės
- Balzaminis actas, 0.25 stiklinės
- Adžika, aštrios, 2 valgomieji šaukštai
Pirmiausia gaminama tešla. Miltus dubenyje sumaišyti su druska ir užpilti šaltu vandeniu. Įmušti kiaušinius ir gerai išminkyti. Palikti tešlą šaldytuve valandai, o geriausiai pusdienį.
Kol tešla šaldytuve, laikas paruošti įdarą. Cukiniją sutarkuoti smulkia tarka. Susmulkinti porą ir pekino kopūstą bei petražoles. Į dubenį sudėti maltą kiaulieną ir sumaišyti su daržovėmis ir žalumynais. Tada įpilti sojų padažo ir sezamų aliejaus. Pagardinti druska ir pipirais ir dar kartą viską gerai išmaišyti.
Dabar reikia plonai iškočioti tešlą. Formuojame koldūnus. Iškočioti ploną apskritimą, kuris būtų truputį didesnis nei delnas. Jo kraštus patepti vandeniu. Į vidurį įdėti šiek tiek įdaro, perlenkti pusiau ir gerai suklijuoti kraštus. Tuomet vandeniu patepti perlenktą šoną ir galiukus kartu suklijuoti.
Sudėti pagamintus koldūnus į šaldiklį, kad gerai sukibtų tešla. O kol jie šals galima pagaminti padažą. Sumaišyti stiklinę vandens, pusę stiklinės sojų padažo, balzaminį actą ir adžiką.
Koldūnus dėti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti, kol iškils į paviršių, tada pavirti dar 4 minutes. Valgyti kartu pasigamintu padažu.