Kiniška vištiena su anakardžių riešutais meduje

Kiniška vištiena su anakardžių riešutais meduje
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Imbieras, smulkintas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Krakmolas, kukurūzų, 2 valgomieji šaukštai
  • Medus, 2 valgomieji šaukštai
  • Morkos, 1 vienetas
  • Paprika, 1 vienetas
  • Salierai, stiebas, 1 vienetas
  • Vištienos filė, 300 gramų
  • Apelsinų sultys, 1 stiklinė
  • Sojos padažas, šviesus, 4 valgomieji šaukštai
  • Anakardžių riešutai, 0.5 stiklinės
  • Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Vištieną smulkiai supjaustome, maždaug 2 cm ilgio ir 1 cm pločio gabalėliais (pailgais).
Supjaustytą vištieną sudedame į indą, užberiame 1 šaukštą cukraus ir užpilame 2 šaukštus šviesaus sojos padažo.
Gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min.
Padažui į dubenėlį supilame apelsinų sultis, 2 šaukštus sojos padažo, įdedame 2 šaukštus medaus bei 2 šaukštus kukurūzų krakmolo ir viską gerai išmaišome.
Imbierą smulkiai sukapojame, paprikas supjaustome ilgais šiaudeliais, morkas bei salierus riekutėmis.
Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies.
Kai aliejus įkaista, suberiame imbierą ir maišydami kepiname apie 10 sekundžių.
Tada sudedame vištienos gabalėlius ir maišydami kepame iš visų pusių, kol vištiena pasidaro balta.
Tuomet į keptuvę sudedame morkas, papriką, salierą ir anakardžių riešutus.
Maišydami kepiname apie 5 min.
Vėliau į keptuvę pilame paruoštą padažą (prieš pilant dar pamaišykite padažą dubenėlyje).
Maišydami troškiname dar kelias minutes, kol padažas sutirštėja.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Inesa
» Rašyti komentarą
» Komentarai
julija
2016-11-05 23:19
Kur rasti šviesaus sojos padažo pirkti? Visur ieškau, bet.....nerandu
Eimux Sabaliauskas
2015-04-10 17:38
viskas labai skaniai gavosi
Arunas
2012-02-21 20:20
Apsoliutus niekas, padariau su naturaliu medum tai viska sutrauke i tesla karoce gaidys o ne patiekalas.
urte
2012-01-16 20:11
kinietis atsinese sushi... kazkaip galai nesueina
Laima
2011-12-04 19:54
Keliems zmonems mazdaug sis receptas?