Kiniška vištiena su agurkais


- Agurkai, ilgavaisis, 1 vienetas
- Česnakai, 4
- Imbieras, tarkuotas, 1 valgomasis šaukštas
- Krakmolas, kukurūzų, 3 valgomieji šaukštai
- Svogūnai, laiškai, 50 gramų
- Vištienos filė, 400 gramų
- Sojos padažas, šviesusis, 3 valgomieji šaukštai
- Sojos padažas, tamsusis, 2 valgomieji šaukštai
- Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Sultinys, vištienos, 1 stiklinė
- Austrių padažas, 3 valgomieji šaukštai
Vištienos filė supjaustome maždaug 2 cm ilgio ir 1 cm storumo pailgais gabalėliais.
Supjaustytą vištieną sudedame į indą, užberiame cukrų, kukurūzų krakmolą bei šviesų sojos padažą, gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min.
Agurką supjaustome juostelėmis, o česnaką ir imbierą smulkiai sukapojame.
Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies.
Kai aliejus įkaista, į keptuvę beriame česnaką ir imbierą.
Maišydami, daržoves kepiname apie 10-15 sekundžių, tada sumetame vištienos gabalėlius ir maišydami kepame, kol mėsa pasidaro balta.
Tuomet į keptuvę suberiame pjaustytą agurką ir maišydami kepame apie 2 min.
Vėliau į keptuvę pilame vištienos sultinį ir austrių bei tamsų sojos padažus.
Maišydami troškiname, kol padažas sutirštės.
Skanaus.
2012-02-20 22:29

2011-10-10 13:14
2011-03-06 21:28

2011-02-05 23:24

2015-04-03 09:44