Kiniška soja vyno ir paprikų padaže


- Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
- Česnakai
- Krakmolas, kukurūzų, 2 valgomieji šaukštai
- Paprika, 1 vienetas
- Soja, paplotėliai, pakuotė
- Svogūnai, 1 vienetas
- Baltas vynas, pusiau sausas, 1 stiklinė
- Sojos padažas, šviesusis, 2 valgomieji šaukštai
- Aliejus, kepimui
- Sultinys, vištienos, 0.5 stiklinės
- Austrių padažas, 2 valgomieji šaukštai
- Citrinpipiriai
Sojos paplotėlius užpilkite karštu sultiniu ir mirkykite apie 20 min.
Tada juos apšlakstykite šviesiu sojos padažu, užberkite 2 cukraus šaukštus, krakmolą ir gerai išmaišę, palikite marinuotis bent 15 min.
Svogūnus su česnakais smulkiai supjaustykite, sudėkite į įkaitintą aliejų ir kepinkite maždaug 10 sekundžių maišydami ant karštos ugnies.
Sudėkite juostelėmis pjaustytus pasimarinavusius sojos paplotėlių gabalėlius ir maišydami kepinkite maždaug 1 min, tuomet supilkite sultinį.
Dar minutę maišydami patroškinkite, supilkite vyną ir dabar trošlinkite tol, kol skysčio sumažės perpus.
Dėkite juostelėmis supjaustytą papriką, austrių padažą, citrinpipirių truputėlį, maišykite ir po 1-2 minučių išjunkite ugnį.
Valgykite su biriai išvirtais ryžiais.
Skanaus.
2010-03-12 13:14