Kiniška kepta jautiena su svogūnais

Kiniška kepta jautiena su svogūnais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
  • Česnakai, 5
  • Imbieras, tarkuotas, 1 valgomasis šaukštas
  • Krakmolas, kukurūzų, 2 valgomieji šaukštai
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Jautiena, 330 gramų
  • Sojos padažas, šviesusis, 2 valgomieji šaukštai
  • Sojos padažas, tamsusis, 4 valgomieji šaukštai
  • Aliejus, 5 valgomieji šaukštai
  • Sultinys, daržovių arba vištienos, 150 mililitrų
  • Austrių padažas, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Jautieną smulkiai supjaustome, maždaug 4 cm ilgio ir 1 cm storumo gabalėliais. Mėsą sudedame į indą, užberiame 2 šaukštus cukraus ir 2 šaukštus krakmolo, užpilame šviesiu sojos padažu. Gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min.

Svogūnus supjaustome stambiais kubeliais. Česnaką ir imbierą smulkiai sukapojame.

Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies. Kai aliejus įkaista, į keptuvę beriame svogūnus, česnaką ir imbierą. Maišydami daržoves kepiname apie 20 sekundžių, tada sumetame jautienos gabalėlius. Maišydami kepame kol mėsa apskrus. Tuomet į keptuvę pilame sultinį, austrių padažą, tamsų sojos padažą ir porą šaukštų cukraus. Maišydami troškiname kol susidarys tirštas rudas padažas.

Valgome su virtais ryžiais.

Skanaus!

Receptą atsiuntė: Yao
» Rašyti komentarą
» Komentarai
as
2011-11-25 14:19
Man asmeniškai labai skanu buvo pasigaminus pagal šitą receptą, mėgstu kiniečių ir japonų voirtuves.
mes
2011-03-25 15:34
Sveiki,

Ziurint katra dali jautienos dedi, nes ne viskas tinka siam receptui. Pats geriausias yra byfstukas. Byfstuka reikia tik pora minuciu kepti. I kitas jautienos dalis reikia apie pora valandu.
Mindis
2011-01-06 17:57
Tikrai labai skanu Tinka uzsigerti saltu alumi arba pusiau saldziu vynu.niam niam
ingrida
2011-01-05 20:28
Labai skanu, visai kaip restorane!!
Indrė
2010-12-12 12:31
puikus receptas. tik aš dar įdėjau šaldytų morkų su žirneliais (vasarą uošvių sodą nusiaubiau ). Šiandien vėl darysiu. Neatsilaikom prieš kinų virtuvės žavesį