Kimštas kopūstas "Balta rožė"


- Juodieji pipirai
- Kopūstai, 1 vienetas
- Morkos, 2 vienetai
- Svogūnai, 2 vienetai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Baravykai, šaldyti, 2 gabaliukai
- Druska
- Vištienos faršas, 1 kilogramas
Padažui:
40 gr. sviesto
30 gr. miltų
puse litro pieno(galima i rdaugiau)
druskos, muskato riešuto malto
pipirų maltų
Gaminimas:
Kopūstą išvirti bet ne pervirti maždaug 15-20 min, kol apminkštės ta pusė kur kačianas. Tada nuvarvinti ant rėtelio.
Į faršą sudėti kiaušinį, sumaltą svogūną, morką, sudėti prieskonius ir viską gerai išminkyti.
Su visu šiuo įdaru prikimšti kopūsto tą pusę kurioje yra kačianas, bet kačianą išpjauti. Galima kiekvieną lapelį prikimšti faršo. Tada dar uždėjau šaldytą baravyką supjausčiusi kubeliais, padariau, kaip rožės viduriuką. Ir viską padarius pašauti į įkaitintą orkaitę ir kepti 2 valandas 30 minučių.
Padažo paruošimas:
Sviestą išlydyti nedideliame puode, suberti miltus ir pakepinti. Kol pasidarys vientisa masė, ir miltai nebus žali. Tada supilti pieną ir maišyti,kad nesušoktų į gumuliukus. Paskaninti muskato riešutu, pipirais ir druska.
Su šiuo padažu aplieti šio rudens gėrybę kopūstą. :)
SKANAUS!!!
2011-10-24 14:40
2011-02-20 18:01
2011-02-20 13:55

2011-02-20 13:26
2011-10-24 19:55