Kibinai

Kibinai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 450 gramų
  • Druska
  • Sviestas, 100 gramų
  • Grietinė, 150 gramų
Gaminimo instrukcija:

Kibinus galima gaminti su įvairiais įdarais. Populiariausias tradicinis kibinas Lietuvoje gaminamas su kiauliena. Įdarui papildomai reikės 250 g. kiaulienos, nedidelis svogūnas, juodųjų pipirų, prieskonių pagal skonį.

Sviestą sumaišykite su miltais, supilkite grietinę, vėl išmaišykite, tuomet supilkite suplaktus kiaušinius ir suminkykite tešlą. Tešlą įdėkite į indą ir kelias valandas palaikykite, kad ji "subręstų". Įdarui kiaulieną ir svogūną supjaustykite smulkiais gabaliukais, pasūdykite, papipirinkite, įdėkite prieskonių ir išmaišykite. Į gautą masę įpilkite 3 šaukštus vandens.
Dabar reikės išmokti lipdyti kibinus. Pasidalinkite mėsą lygiais gabalais, kad visuose kibinuose jos būtų po lygiai. Iš nurodytų kiekių Jums turėtų gautis 10 kibinų. Tešlą dalinkite į 10 gabalėlių, iškočiokite ir ant gauto 3-5 mm storio blyno dėkite mėsos. Užlenkite iš visų pusių, viršuje kraštus suspauskite kaip pynutę. Kibinus sudėkite ant aliejumi ištepto padėklo, patepkite juos aliejumi arba išplaktu kiaušiniu ir kepkite karštoje orkaitėje apie pusvalandį.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Daniel
2014-12-13 21:47
Mano tešlos receptas: 1 kg MILTŲ 300 g. Sviesto č50 g Grietinės Druska pagal skonį 3 kiaušiniai Sviesta su mltai reikia ištrinti kad butu,kaip smielis ir nebutū gumuliukų,idėti grietinė,ir kiaušinius ir išminkioti tešlą. Ir padėti 1 val į šaldytuva.

ina
2013-02-22 15:44
y tesla truputy druskos reikia det o gavos skaniai
ina
2013-02-22 15:22
na db jau kepu bus matyt kas gausis
egle
2012-11-19 17:53
eikit jus ismokit skaytyti,viskas aiskiai parasyta,ir miltai yra ir sviestas.dar kokoso drozliu idekit ir bus superiniai kibinai hahaha,daiva akis atsikrapstyk kai sedi prie kompo..
mikole
2012-11-19 17:49
DETI MILTU