Kiaušinis špinatų pataluose


- Špinatai, 100 gramų
- Pomidorai, 2 vienetai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Sluoksniuota tešla, 1 lapas
- Sūris, tarkuotas, 40 gramų
- Druska, 1 žiupsnelis
- Pipirai, 1 žiupsnelis
- Bazilikas, 1 žiupsnelis
Šviežius špinatų lapus nuplikyti verdančiu vandeniu ir apšlakstyti šaltu vandeniu, kad neprarastų spalvos.
Lapus nuspausti, susmulkinti, įberti pagal skonį druskos ir pipirų.
Smulkintus špinatus sumaišyti su tarkuotu fermentiniu sūriu.
Skardą iškloti kepimo popieriumi.
Tiesiai ant kepimo popieriaus, iš tešlos lakšto suformuoti apskritimą. Kraštelius užlankstyti į vidų.
Ant suformuotos tešlos sudėti špinatų-sūrio masę.
Supjaustytus griežinėliais pomidorus išdėlioti ant špinatų masės taip, kad viduryje tilptų kiaušinis, pomidorų griežinėlius šiek tiek įspausti.
Tada atsargiai, kad neišsilietų trynys, įmušti kiaušinį.
Patiekalą pabarstyti baziliku, druska ir pipirais.
Kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
Gero apetito! Galima naudoti ir šaldytus špinatų lapus, jie taip pat tinka šiam patiekalui.