Kiaušiniai „Siurprizas“


- Juodieji pipirai
- Morkos, virtos, 2 vienetai
- Kiaušiniai, lukštai, tušti
- Vanduo, 350 mililitrų
- Druska
- Prieskoniai, įvairūs džiovintų daržovių
- Želatina, 1 arbatinis šaukštelis
Želatiną užpilame stikline virinto atvėsinto vandens (200 ml) ir
paliekame išbrinkti apie 20 min.
Tada pasiruošiame kiaušinių lukštus: pramušame viename kiaušinio gale nedidelę skylę ir viską iš jo išpilame.
Lukšto vidų išskalaujame verdančiu vandeniu ir juos sudedame į stovelį.
Virtas morkas supjaustome griežinėliais.
Kalmaro žiedus išverdame.
Tada į lukšto vidų sudedame kalmaro žiedą, morkas, kukurūzus.
Į užvirintą vandenį sudedame prieskonius ir ant silpnos ugnies ištirpintą želatiną. Gerai išmaišome ir supilame į kiaušinių lukštus, kuriuose sudėtas įdaras.
Tada dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
Kai želatina bus sušalusi, lukštus atsargiai perliejame karštu vandeniu ir nulupame.
Lieka gražus spalvotas kiaušinukas.
Tai skanu ir labai puošia stalą.
Skanaus!
2010-10-21 21:21
.
2010-04-14 16:03
2010-04-14 13:46


2010-04-13 21:27
2011-02-07 10:49