Kiaulienos suktinukai sluoksniuotoje tešloje


- Kiaulienos nugarinė, 800 gramų
- Bemielė sluoksniuota tešla, 400 gramų
- Raudonoji paprika, vidutinio dydžio , 0.5 vieneto
- Rausvieji svogūnai, mažo, 0.5 vieneto
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Česnakai, 3 skiltelės
- Druska
- Juodieji pipirai
- Aliejus
Kiaulienos nugarinę supjaustome į 9-10 pjausnių. Juos gerai išmušame mėsos muštuku iš abiejų pusių. Tuomet pjausnius apibarstome druska ir juodaisiais pipirais iš vienos pusės.
Česnako skilteles nulupame, sutriname česnako spaustuku. Trintu česnaku ištriname vieną pjausnių pusę (kurią apibarstėme prieskoniais).
Svogūną nulupame, supjaustome plonais šiaudeliais. Papriką taip pat supjaustome šiaudeliais.
Ant kiekvieno pjausnio krašto dedame kelis paprikos ir svogūno šiaudelius, susukame į ritinėlį ir sutvirtiname mediniais dantų krapštukais. Taip paruošiame visus suktinukus.
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės ugnies. Sudedame suktinukus, ir kepiname, kol šie gražiai apskrunda. Taip iškepame visus suktinukus. Kai suktinukai atvėsta išimame medinius pagaliukus.
Orkaitę įkaitiname iki 170 C. Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popierių.
Stalviršį pabarstome trupučiu miltų, šiek tiek pakočiojame tešlą ir supjaustome stačiakampiais. Kiekvieną suktinuką apvyniojame tešla, gerai užspaudžiame galus. Suktinukus sudedame ant kepimo popieriaus.
Atskirame indelyje išplakame kiaušinį ir plakiniu aptepame kiekvieną suktinuką. Kepame įkaitintoje orkaitėje ~20-25 min, kol suktinukai gražiai apskrunda. Patiekite su mėgstamu garnyru.