Kiaulienos šonkauliukai vyno padaže

Kiaulienos šonkauliukai vyno padaže
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Juodieji pipirai
  • Morkos, 2 vienetai
  • Porai, 1 vienetas
  • Salierai, stiebai, 2 vienetai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Kiaulės šonkauliai, 2 kilogramai
  • Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
  • Baltas vynas, sausas, 250 mililitrų
  • Druska
  • Sviestas, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:

Šonkauliukus supjaustyti taip, kad viename gabaliuke būtų po 3-4 kauliukus.
Morkas, salierus ir porą supjaustyti kubeliais.
Svogūną supjaustyti pusžiedžiais.
Šonkaulius ištrinti su druska, pipirais ir kepti ant stiprios ugnies po 2-3 min. iš abiejų pusių.
Daržoves (išskyrus svogūnus) troškinti ant vidutinės ugnies apie 5 min. Tada supilti vyną ir patroškinti, kol skystis išgaruos per pusę. Sudėti šonkaulius, įpilti vandens, kad apsemtų (2-3 cm virš šonkaulių) ir troškinti ant silpnos ugnies, uždengus, apie 1,5-2 val.
Kol troškinasi mėsa, apkepti svieste svogūnus, įberti miltų ir kepti maišant 1 min.
Iš troškinio ištraukti šonkaulius, padažą užvirinti ir sudėti svogūnų masę. Dar patroškinti 3-5 min.

Receptą atsiuntė: Loreta
» Rašyti komentarą