Kiaulienos šašlykas su priedais


- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Juodieji pipirai
- Svogūnai, 6 vienetai
- Kiauliena, 1 kilogramas
- Actas, vyno, 4 valgomieji šaukštai
- Druska
- Aliejus, 4 valgomieji šaukštai
Į gilų indą suberiame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, druską, pipirus, cukrų ir actą. Viską labai gerai sugrūdame grūstuvu arba traiškome rankomis svogūnus, kol jie išleis visas savo sultis. Į šį pasiruoštą marinatą sudedame supjaustytą mėsą, įpilame aliejų ir viską gerai permaišius suslegiam, paliekam marinuotis vienai parai laiko.
Priedai:
Šiuos priedus galima naudot visus kartu arba atskirai, pagal galimybes, norint pagerinti šašlyko skonį. Visi ingredientai dedami į pagrindinį marinatą.
- Sojos padažas
- Citrinos sultys (naudojamos vietoj acto arba maišant per pusę)
- Gruziniškas žolelių marinatas. (Sudėtis: ožragės sėklos, salierai, krapai, ciberžolės, pertražolės, mėtos, kalendros, bazilikai, čiobreliai, mairūnai, lauro lapai, čili pipirai)
- Medus (ištirpintu medumi galima pakeisti cukrų).
- Raudonas vyno stiklinė arba šlakelis brendžio.
2011-07-31 13:32

2011-07-29 23:04
pirmą kartą pati ruošiau šašlyką

savo gimtadieniui. Išsirinkau tavo receptą, tik pamarinavus dar įmečiau visokių žolelių ir ciberžolės.

Draugai suvalgė beveik 5 kg mėsos. Visi sakė, kad labai skanu.


2011-06-27 19:25

2013-03-02 17:28