Kiaulienos šašlykas

Kiaulienos šašlykas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Juodieji pipirai
  • Svogūnai, 3 vienetai
  • Kiauliena, 700 gramų
  • Actas, 4 valgomieji šaukštai
  • Vanduo, 2 stiklinės
  • Druska, 1 valgomasis šaukštas
  • Prieskoniai, įvairūs mėsos
Gaminimo instrukcija:

Mėsa supjaustoma 3x3 cm dydžio, 5 cm storio gabaliukais, sudedama į indą, užpilama marinatu ir išmaišoma kartu su pjaustytais svogūnais.
Marinatas pagaminamas iš vandens, acto, pipirų, prieskonių, druskos. Jei naudojate 9% actą, jį reikia praskiesti 1:5 ar 1:6 santykiu. Papildomai galima įdėti kelis šaukštus majonezo bei pomidorų padažo.
Sumaišyta mėsa su svogūnais ir marinatu laikoma šaldytuve 1-14 dienų. Mėsa sultingiausia būna jei marinuojasi kelias valandas.
Kepama suvėrus ant iešmo, virš įkaitusių žarijų be ugnies apie 20-30 min.
Valgoma su pomidorų padažu, raugintais agurkais, jei yra, keptomis bulvėmis, jelapenais ir kitais prie mėsos tinkančiais priedais.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Andrius
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Roma
2020-01-21 13:36
Nepamirskite vieno! Druska turi buti nejoduota. Geriausia- tarybine, rupi
Dovilė
2019-05-17 22:52
Labai skanūs šašlykai !!!! Rekomenduoju !
Ieva
2019-04-22 19:16
Pats geriausias receptas labai skanūs
G,ggg
2018-06-03 01:56
Komikas Tu o rašai apie šašlykus! Po 14d tavo mėsa prarugs o labiau kad su svogūnais. Jei neismanai apie kulinarija tai bent neklaidink kitų žmonių
jomajo
2016-06-17 18:30
O kad nebūtų sausi šašlai, pamaišykit mėsą 50/50 sprandinė/šoninė.