Kiaulienos šašlykai su kadagių - garstyčių majoneziniu padažu

Kiaulienos šašlykai su kadagių - garstyčių majoneziniu padažu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Česnakai, (marinatui)
  • Česnakai, laiškiniai, žali, pundelis (marinatui), 1
  • Juodieji pipirai, (marinatui)
  • Laurų lapai, malti (marinatui), 1 arbatinis šaukštelis
  • Rozmarinas, žali, šakelė (marinatui), 1 vienetas
  • Garstyčios, grūdeliai (marinatui), 2 valgomieji šaukštai
  • Kiaulienos sprandinė, 2.5 kilogramo
  • Baltas vynas, sausas (marinatui), 70 gramų
  • Majonezas, (marinatui), 200 gramų
  • Druska, (marinatui), 2 valgomieji šaukštai
  • Kvapieji pipirai, (marinatui)
  • Kadagio uogos, džiovintos (marinatui), 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Mėsą supjaustyti.

Kadagių uogas ir garstyčių grūdelius susmulkinti smulkintuvu ir suberti į vyną.

Į vyno masę taip pat suberti druską, pipirus, lapelius, smulkintus laiškinius česnakus ir rozmarinus. Tyrę gerai išsukti ir suversti į mėsą, išmaišyti. Taip užmarinuotą mėsą palaikyti 2 - 6 val., geriausia vis pamaišant.

Suversti majonezą ir vėl išmaišyti. Palaikyti per naktį vėsiai.

Iškepti laužo dūmuose. Mes šiuos pikantiško skonio, laukų, miško aromato kupinus šašlykus valgėme su ryžiais ir Vilniaus "Pikantišku'' majonezu.

Vyną galima pakeisti citrinos sultimis. Keičiant prieskonių santykį, šašlykų skonis gaunasi vis kitoks. Geriausia naudoti 5 rūšių pipirus (nesvarbu kokius), tačiau tikrai nieko nenutiks jei panaudosite bent 3 pipirų rūšis :).

Receptą atsiuntė: Regina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
mantas
2016-07-23 18:14
labas