Kiaulienos obuolys


- Bulvės, 2 vienetai
- Cinamonas
- Kardamonas
- Medus, 1 valgomasis šaukštas
- Morkos, 1 vienetas
- Obuoliai, 3 vienetai
- Kiauliena, 200 gramų
- Sūris, 80 gramų
Padažui:
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas miltų
1 šaukštas grietinės
Prieskoniai pagal skonį
Kiaulieną supjaustome mažais kubeliais ir apkepame, baigiant kepti dedame šaukštelį medaus, kardamono, žiupsnelį cinamono ir sudedame tarkuotą morką. Išverdame bulves ir supjaustome kubeliais.
Pasiruošiame padažiuką: svieste apkepiname miltus, kol pagels, tada dedame mėgstamų prieskonių bei šaukštą grietinės.
Obuoliui nupjauname viršūnėlę, išskobiame ir dedame po truputį: bulvės gabaliuką - kiaulienos - bulvės - kiaulienos ir galiausiai užbarstome trupučiu tarkuoto sūrio. Užpilame padažu.
Pašauname į gerai įkaitintą orkaitę 8-10 min. Skanaus.
Pastaba. Obuolį aptepkite kiaušinio baltymu, tada gražiai atrodys. Arba galima kiaulieną kepti orkaiteje kartu su obuolių žiedeliais vietoj garnyro labai - puikus skonis.
2009-04-16 14:00