Kiaulienos kepsnys su svogūnų plutele

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Citrinos, žievelė, 0.5 vieneto
- Petražolės, druska, pipirai
- Svogūnai, 4 vienetai
- Kiauliena, kumpis, 1.8 kilogramo
- Kiaušiniai, trynys, 1 vienetas
- Actas, obuolių, 0.5 stiklinės
- Pomidorų padažas, tyrė, 9 valgomieji šaukštai
- Pienas, 100 gramų
- Aliejus
Gaminimo instrukcija:
Iš acto, 5 šaukštų pomidorų tyrės, citrinos sulčių, druskos ir pipirų pasiruošiame marinatą ir marinuojame kumpį per naktį.
Tuomet kartu su marinatu dedame mėsą į skardą ir kepame apie 1,5 val. palaistydami kepimo skysčiu.
Keptuvėje su aliejumi pakepame susmulkintus svogūnus, įdedame likusios pomidorų tyrės ir prieskonių.
Kai masė atvėsta, įdedame trynį, sutarkuotą fermentinį sūrį bei citrinos žievelę, susmulkintas petražoles ir viską gerai išmaišome.
Du kartus įpjovę kiaulienos kepsnį, prikemšame paruoštos svogūnų masės. Jos užtepame ir ant kepsnio viršaus.
Viską kepame dar 1 valandą.
Kepsnį patiekiame karštą su marinuotais svogūnais, morkomis ir žalumynais.
Skanaus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2011-06-06 17:16