Kiaulienos kepsnys su gaiviomis salotomis

Kiaulienos kepsnys su gaiviomis salotomis
Kiaulienos kepsnys su gaiviomis salotomis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaulienos pjausniai su kaulu, 4 vienetai
  • Citrinos, 4 skiltelės
  • Druska, 8 žiupsneliai
  • Juodieji pipirai, 8 žiupsneliai
Kepimui:
  • Aliejus
Garnyrui:
  • Iceberg salota, 0.5 gūželės
  • Juodosios alyvuogės, 1 skardinė
  • Konservuoti lęšiai, 1 skardinė
  • Agurkai, 4 vienetai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska, 4 žiupsneliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiekvieno kepsnelio abi puses apibarstyti šiek tiek druska ir pipirais ir palaikyti 1 valandą ar ilgiau šaldytuve, bet jei neturite laiko galima iškart kepti.

  2. Įkaitinti aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies ir apkepti abi kepsnelio puses, kol apskrus apie 2 - 3 minutes kiekvieną pusė. Kai iškeps, uždėti griežinėlį citrinos ant kepsnelio, kai valgysite – apšlakstykite kepsnį, daug skaniau!

  3. Garnyrui agurkus nulupti, perpjauti pusiau ir susmulkinti. Svogūną nulupti, supjaustyti šiaudeliais. Alyvuoges perpjauti perpus. Salotas supjaustyti kaip patinka, sudėti į dubenį, sumaišyti su alyvuogėmis, agurkais, lęšiais, svogūnu. Išspausti ant salotų citrinos sulčių, apšlakstyti aliejumi, pagardinti druska ir viską išmaišyti. Patiekti su kepsneliais.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą