Kiauliena su daržovėmis saldžiarūgščiame padaže

Kiauliena su daržovėmis saldžiarūgščiame padaže
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Ananasai, marinuoti, 350 gramų
  • Krakmolas, 3 valgomieji šaukštai
  • Morkos, 2 vienetai
  • Paprika, žalioji, 1 vienetas
  • Kiauliena, nugarinė, arba kumpis, 500 gramų
  • Kvietiniai miltai, 3 valgomieji šaukštai
  • Sojos padažas, 3 valgomieji šaukštai
  • Aliejus, kepimui
Gaminimo instrukcija:

Padažui reikės:

2/3 stiklinės pomidorų padažo
1 šaukštas citrinos sulčių
1 šaukštas cukraus
trupučio čili pipiro miltelių (tinka ir šviežias, susmulkintas)

Iš pradžių atrodo, kad sudėtingas patiekalas, bet iš tikrųjų jo gaminimas susideda iš 3 žingsnių:

1. Akpekam daržoves
2. Apkepam mėsą
3. Vską sumaišom su padažu.

O dabar smulkiau.

Kiaulieną supjaustome plonais gabalėliais ir gerai išmušame. Išmuštus gabalėlius dar pasmulkiname, kad gautųsi 2-3 cm dydžio. Apšlakstome sojos padažu ir paliekame marinuotis. Jokių kitų prieskonių daugiau nereikia.

Morkas supjaustome šiaudeliais, papriką - maždaug 2 cm gabaliukais, ananasą - taip pat.

Aliejuje kepinam daržoves. Pirmiausia dedame morkas, po kokių 5 min - papriką ir galiausiai - ananaso gabaliukus. Ilgai kepinti nereikia, kad per daug nesuminkštėtų. Daržovės turėtų būti pakankamai traškios. Atidedame jas į šalį ir kepinam kiaulieną.

Sojos padaže pamarinuotus mėsytės gabalėlius voliojame į 50/50 sumaišytus miltus su krakmolu ir dedam į keptuvę. Ant stiprios ugnies neilgai, vis pavartydami apkepinam.

Kol kepa mėsa, pasigaminam padažą. Į 2/3 stiklinės pomidorų padažo įlašinam citrinos sulčių, dedam čili pipiro miltelių, arba smulkinto šviežio (jeigu aštriai nemėgstate, galite nedėti) bei artipilnį šaukštą cukraus. Išmaišome.

Į keptuvę, kurioje jau baigia kepti mėsa, sudedame apkeptas daržoves, supilam padažiuką bei viską dar keletą minučių patroškiname.

Valgome su virtais ryžiais.

Skanaus!

Receptą atsiuntė: Inesa
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Taura
2018-06-18 16:09
Nu super . Labai skaniai isejo , tik vietoj 1 sauksto cukrais dejau viena a.s. ir du a.s. druskos. Taip pat pridejau prie darzoviu svoguna .
Daiva
2017-04-20 22:01
Mums buvo per saldu,todėl idėjom vėliau druskos,tai bent skonis atsirado. Kitą kartą jei gaminciau, tai deciau mažiau cukraus ir pakepinciau svogūnų kartu su minėtomis daržovėmis.
Judita
2017-01-21 16:54
Labai skanu
Ieva
2015-11-27 15:33
cesnakas,cukrus,pomidoru padazas ir actas,geresnis derinys,siam patiekalui,pabandykit!
grazvydas
2012-06-21 18:49
puikus patiekalas, teko pasigamint, dadejau dar svogunu, nes be ju kinietiska virtuve beveik neisivaizduojama ir raudonu pupeliu, tai zmona labai isgyre, vertinu 10/10