Kesadilijos su krabų lazdelėmis


- Česnakai, 1
- Kalendra, šviežia, smulkinta, 1 valgomasis šaukštas
- Svogūnai, 0.5 vieneto
- Majonezas, 0.25 stiklinės
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Aliejus, augalinis, 0.25 stiklinės
- Krabų lazdelės, 500 gramų
- Sviestas, nesūdytas, 0.3 stiklinės
- Čili, 1 vienetas
- Tortilija, 12 vienetų
- Salsa padažas, 6 valgomieji šaukštai
- Sūris, aštrus (pvz. Čederio), tarkuotas, 1.5 stiklinės
Sviestą išlydyti ir sumaišyti su aliejumi puode virš nedidelės ugnies.
Šį mišinį (išskyrus 2 šaukštus) supilti į gilią keptuvę, sudėti susmulkintą česnaką bei svogūną ir pakepinti apie 3 min.
Pakepinus nukelti keptuvę nuo ugnies, sudėti atitirpintas bei susmulkintas krabų lazdeles, susmulkintą čili pipirą (be sėklų), majonezą bei druską ir viską gerai išmaišyti.
Tortilijas apie 15 s pašildyti keptuvėje.
Vieną tortilijos pusę aptepti pasiliktu sviesto bei aliejaus mišiniu, dėti ta puse į keptuvę, o ant kitos blyno pusės sudėti ingredientų mišinį, sūrį, kalendrą ir pakepinti apie 2 min.
Apkepinus tortiliją perlenkti ir išimti iš keptuvės.
Taip apkepti visas tortilijas.
Galima kepti ir orkaitėje - tuomet reikėtų kepti apie 5 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Patiekti supjaustytas skiltelėmis su salsa padažu.
Skanaus.