Keptų žiedinių kopūstų užkandėlė

Keptų žiedinių kopūstų užkandėlė
skanaus!!!
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kopūstai, žiedinis, nedidelis, 1 vienetas
  • Porai, (smulkinti), 30 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Džiūvėsėliai, 0.5 stiklinės
  • Miltai, 4 valgomieji šaukštai
  • Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
  • Grietinė, (30% riebumo), 0.5 stiklinės
  • Aliejus
  • Pienas
  • Prieskoniai
  • Citrinos rūgštis, (apvirimui), 0.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
  1. Žiedinius kopūstus išskirstyti norimo dydžio žiedynais ir apvirti pasūdytame vandenyje apie 8 min,pabaigoje įberti truputėlį rūgščios druskelės.Apvirus, žiedinius kopūstus perpilti į šaltą vandenį,palaikyti,kol atauš,nukošti ir apdžiovinti.

  2. 1 variantas : 1 kiaušinį išplakti,dėti truputį prieskonių.Keptuvėje įkaitinti aliejų, imti žiedinio kopūsto gabalėlį,mirkyti jį į kiaušinio plakinį,po to į džiuvėsėlius ir kepti įkaitintame aliejuje apie 5 min,kol gražiai paruduos.

  3. 2 variantas : Iš miltų, antro kiaušinio ,pieno,druskos, trupučio prieskonių paruošti tešlą.Ji turi būti ne per skysta,kad nenubėgtų.Kitą dalį žiedinių kopūstų mirkyti į plaktą kiaušinį,po to į paruoštą tešlą ir kepti įkaitintame aliejuje,kol gražiai paruduoja.

  4. Padažui - porus smulkinti,dėti prieskonių pagal skonį,sviestą ir grietinę ir ant lengvos ugnies maišant pastoviai,kaitinti apie 3 - 5 min.,kol porai suminkštėja. Laikas priklauso nuo porų smulkumo.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Zita
» Rašyti komentarą