Keptų žiedinių kopūstų užkandėlė


- Kopūstai, žiedinis, nedidelis, 1 vienetas
- Porai, (smulkinti), 30 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Džiūvėsėliai, 0.5 stiklinės
- Miltai, 4 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
- Grietinė, (30% riebumo), 0.5 stiklinės
- Aliejus
- Pienas
- Prieskoniai
- Citrinos rūgštis, (apvirimui), 0.5 arbatinio šaukštelio
Žiedinius kopūstus išskirstyti norimo dydžio žiedynais ir apvirti pasūdytame vandenyje apie 8 min,pabaigoje įberti truputėlį rūgščios druskelės.Apvirus, žiedinius kopūstus perpilti į šaltą vandenį,palaikyti,kol atauš,nukošti ir apdžiovinti.
1 variantas : 1 kiaušinį išplakti,dėti truputį prieskonių.Keptuvėje įkaitinti aliejų, imti žiedinio kopūsto gabalėlį,mirkyti jį į kiaušinio plakinį,po to į džiuvėsėlius ir kepti įkaitintame aliejuje apie 5 min,kol gražiai paruduos.
2 variantas : Iš miltų, antro kiaušinio ,pieno,druskos, trupučio prieskonių paruošti tešlą.Ji turi būti ne per skysta,kad nenubėgtų.Kitą dalį žiedinių kopūstų mirkyti į plaktą kiaušinį,po to į paruoštą tešlą ir kepti įkaitintame aliejuje,kol gražiai paruduoja.
Padažui - porus smulkinti,dėti prieskonių pagal skonį,sviestą ir grietinę ir ant lengvos ugnies maišant pastoviai,kaitinti apie 3 - 5 min.,kol porai suminkštėja. Laikas priklauso nuo porų smulkumo.