Keptos bulvės folijoje, žarijose

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Bulvės, 1 kilogramas
- Kmynai, 50 gramų
- Kiaulienos lašiniai, rūkyti, 100 gramų
- Druska
- Prieskoniai
Gaminimo instrukcija:
Patiekalą geriausia gaminti gamtoje, lauže. Patiekalas ypač patinka žvejams ar piknikų mėgėjams.
Jeigu bulvės šviežios, jas tereikia švariai nuplauti, kitas nuskusti. Bulvė perpjaunama per pusę (jei didesnė, mažesnėmis dalimis). Abi dalys apibarstomos bulvių prieskoniais, druska, kmynais. Tarp bulvės puselių įdedama rūkytų lašinukų riekelė. Bulvė susukama į foliją dviem sluoksniais. Paruoštuos bulvės sumetamos į laužą su daug žarijų ir tomis žarijomis užkasamos. Kepama priklausomai nuo žarijų kiekio, apie pusė valandos. Jos turi paruduoti, bet nesudegti. Iškepusios išimamos iš laužo ir valgomos po 5 min.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2010-11-19 21:35
liuxas! uzskaitau
2010-05-12 13:03
niam niam kaip skanu, vel prisiminiau vaikyste, kaip mazi vaikai kepdavomes bulves lauze 

2010-04-13 17:56
juoa, tai labai skanu gamtoje iskepti lauze.Mes dar darome taip.:nuskutame bulves, per puse perpjauname, iskuobeme viduriuka is abieju puse( geriau butu is didesniu bulviu) ir idedame supjaustytu rukytu lasinuku.Dailiai kaip kiausini vel abi puses i buvusios bulves sugniauziam ir ivyniojam i folija, o po to dedame i lauzo zarijas, apdedame jas ir laukiam kol paruduos folija mazdaug apie20/15min. Sis patiekalas vadinamas "vienuoliu kukelis" Labai skanu! Pabandykit, tikrai puikus uzkandis gamtoje ir labai tinka prie alaus. Skanaus!
2010-02-25 17:04
Bulves folijoje galima issikepti ir namie -orkaiteje .Labai skanu - pabandykit. As vidutinio dydzio bulves nuskutu , nuplaunu ir nusausinu.Tada apiberiu vegeta ir apvynioju plonomis rukytu lasinuku juostelemis. Sandariai ivynioju i folija .Kepti reikia ikaitintoj orkaiteje (apie 200c) apie valanda. 

2012-05-02 17:29