Kepti suktinukai su "Spring rolls" su daržovėmis ir stikliniais makaronais


- Tešla, 20 lapų
- Morkos, 2 vienetai
- Salierai, stiebai, 2 vienetai
- Paprika, saldi, 1 vienetas
- Makaronai, ryžių, stikliniai, ploni, 50 gramų
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Padažas, tailandietiškas žuvų, 2 valgomieji šaukštai
- Jogurtas, natūralus
- Pipirai, čili, 2 vienetai
- Česnakai, 2 skiltelės
- Kalendra, šviežios, 1 pundelis
- Svogūnų laiškai, 3 vienetai
- Sojos padažas, arba tailandietiškas žuvų, 1 valgomasis šaukštas
- Aliejus, 2 litrai
Smulkiais kubeliais supjaustyti morkas, salierus ir papriką. Keptuvėje įkaitinti 2 valg. šaukštus aliejaus, sudėti morkas ir pakepinti 3 minutes.
Sudėti salierus ir papriką, kepti nuolatos maišant dar 5 minutes. Baigus kepti daržoves ataušinti.Makaronus virti vandenyje 4 minutes (arba tiek laiko, kiek nurodyta ant pakuotės). Išvirus įdėti į šaltą vandenį ir paskui nukošti.
Į atšaldyto suktinukų tešlos lapo kampą įstrižai padėti 2 arbat. šaukštelius keptų daržovių, tiek pat stiklinių makaronų, susukti tešlos kampu į vidų iki vidurio, sudėti kraštus be įdaro į vidų, ir susukti iki galo. Kraštus sulipdyti suplaktu kiaušiniu.
Įkaitinti aliejų iki 170 °C, įdėti suktinukus, kepti ~4 minutes iki kol apskrus iš visų pusių, kartais perverčiant suktinukus mentele ant kitos pusės. Išėmus
suktinukus iš aliejaus padėti ant popierinio rankšluoščio ar servetėlės, kad nutekėtų aliejaus likučiai.Padažui smulkiai sukapoti česnaką, čili pipirus be sėklų, kalendras ir svogūnų laiškus. Įmaišyti į jogurtą, įpilti žuvų ar sojos padažą, dar kartą permaišyti.
Patiekti prie keptų suktinukų.
Skanaus!