Kepti sparneliai su medaus ir pomidorų padažu


- Juodieji pipirai
- Medus, 1 valgomasis šaukštas
- Svogūnai, 1 vienetas
- Vištų sparneliai, 750 gramų
- Sojos padažas, 1 valgomasis šaukštas
- Aliejus, 5 valgomieji šaukštai
- Prieskoniai, vištienos
- Garstyčių padažas, 1 valgomasis šaukštas
Nukerpame sparnelių galiukus. Perkerpame kiekvieną sparnelių dalį, pabarstome vištienos prieskoniais. Į keptuvę įpilame aliejaus. Kai aliejus gerai įkais, apkepiname vištų sparnelius. Kepti reikia ant kaitrios ugnies, kol iškeps. Tada ugnį sumažiname, suberiame pjaustytą svogūną ir kepame, kol gražiai paruduos. Atskirai sumaišome 4 šaukštus pomidorų padažo, šaukštą garstyčių, šaukštą sojų padažo, šaukštą medaus. Viską supilame ant vištos sparnelių ir troškiname dar porą minučių.
Jei norite kepti grilyje ar ant laužo, tai pirmiausiai vištieną marinuojame 24 valandas. Marinatas: pomidorų padažas sumaišytas su sojos padažu, garstyčiomis ir medumi. Vištų sparnelius įtrinkite prieskoniais, sudėkite susmulkintą svogūną ir užpilkite marinatu.
Skanaus