Kepti plikytos tešlos koldūnai

Kepti plikytos tešlos koldūnai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Kiaulienos faršas, 400 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 750 mililitrų
  • Vanduo, 250 mililitrų
  • Druska
  • Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Sviestas, 100 gramų
  • Prieskoniai, kiaulienai
Gaminimo instrukcija:

Užvirinkite puode vandenį ir įdėkite į jį sviestą bei 1 a. š. druskos.
Kai sviestas ištirps, po truputį berkite miltus ir pastoviai maišykite šaukštu. Maišyti reikia tol, kol tešla susisuks į gumulą aplink jūsų šaukštą.
Gautą masę palikite atvėsti.
Kai atvės, įmuškite į tešlą po 1 kiaušinį ir gerai išsukite.
Vėliau suberkite likusius miltus (miltų sunaudojau šiek tiek mažiau - tiesiog žiūrėkite pagal tešlą, kad būtų minkšta ir elastinga).
Palikite tešlą „pailsėti“ apie 20-30 min. Beje tešlą galite palikti ir kitai dienai - būna net skanesnė.
Tešlą iškočiokite, išspauskite apvalius blynelius ir kiekvieną įdarykite kiaulienos faršo bei susmulkinto svogūno (su prieskoniais) įdaru.
Suformuotus koldūnus kepkite.
Patiekite su mėgstamu padažu.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Vicky
» Rašyti komentarą