Kepti koldūnai su pienišku grybų padažu


- Svogūnai, 2 vienetai
- Kiaulienos faršas, 400 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, + 2 v. š., 3 stiklinės
- Pienas, 0.75 stiklinės
- Vanduo, 250 mililitrų
- Druska
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 100 gramų
- Prieskoniai, kiaulienai
- Grybai, pievagrybiai ar kiti Jūsų mėgstami grybai, 6 vienetai
Tešlai užvirinkite vandenį ir įdėkite sviestą bei 1 a. š. druskos.
Kai sviestas ištirps, po truputį berkite miltus ir pastoviai maišykite šaukštu arba mentele. Maišyti reikia tol, kol tešla nesusisuks į gumulą aplink jūsų šaukštą.
Gautą masę palikite atvėsti.
Kai atvės, įmuškite į tešlą po 1 kiaušinį ir gerai išsukite.
Vėliau suberkite likusius miltus (miltų sunaudojau šiek tiek mažiau. Tiesiog žiūrėkite pagal tešlą, kad būtų minkšta ir elastinga). Pastaba: 1 puodukas = 250 ml.
Palikite tešlą „pailsėti“ apie 20-30 min. Beje tešlą galite palikti ir kitai dienai.
Įdarui į paruoštą faršą įdėkite susmulkintus svogūnus, įberkite prieskonių (galima įpilti šiek tiek vandens) ir išmaišykite.
Iškočiokite 1 tešlos lakštą (nelabai plonai) ir uždenkite juo koldūnų/ravioli formą (formą galite pabarstyti šiek tiek miltais).
Šaukšteliu dėkite mėsos įdarą.
Uždenkite antru tešlos lakštu (kočioju plonesnį, nei pirmą), lengvai pabarstykite miltais, kočėlu lengvai prispauskite tešlą ties ribomis (iš viršaus) ir pakočiokite.
Kartais, kai tešla nėra minkšta, patariama vandeniu ar kiaušinio plakiniu sutepti koldūnų kontūrų linijas (pirmo tešlos lakšto).
Paruoštus koldūnu kepkite keptuvėje su aliejumi.
Padažui apkepinkite grybus ir susmulkintus svogūnus, užpilkite su miltais bei prieskoniais suplaktu pienu ir pavirkite.
Skanaus!
2013-10-22 18:41








2014-02-25 18:16