Kepti koldūnai su grybų padažu


- Krakmolas, 1 valgomasis šaukštas
- Svogūnai, 2 vienetai
- Kiaulienos faršas, 400 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, 750 gramų
- Pienas, 200 mililitrų
- Vanduo, + 1 v. š., 250 mililitrų
- Druska
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 100 gramų
- Prieskoniai
- Grybai, pvz., Šampinjonai, 4 vienetai
Tešlai užvirinkite 250 ml vandens, sudėkite sviestą, aliejų druską.
Kai sviestas ištirps, po truputį berkite 250 g miltų ir pastoviai maišykite šaukštu arba mentele. Maišyti reikia tol, kol tešla susisuks į gumulą aplink jūsų šaukštą.
Gautą masę palikite atvėsti.
Kai atvės, įmuškite po 1 kiaušinį į tešlą ir gerai išsukite.
Vėliau suberkite likusius miltus (tiesiog žiūrėkite pagal tešlą, kad būtų minkšta ir elastinga).
Palikite tešlą „pailsėti“ apie 20-30 min. Beje tešlą galite palikti ir kitai dienai - tokiu atveju ji būna dar skanesnė.
Įdarui į faršą įdėkite 1 susmulkintą svogūną, įberkite prieskonių, įpilkite šaukštą vandens
Iškočiokite tešlą ir formuokite koldūnus.
Suformuotus koldūnus apkepkite keptuvėje su aliejumi.
Padažui apkepinkite grybus ir 1 susmulkintą svogūną, užpilkite su krakmolu bei prieskoniais suplaktu pienu ir pavirkite, kol padažas sutirštėja.
Skanaus!