Kepti brokoliai su omletu

Kepti brokoliai su omletu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Brokoliai, 2 vienetai
  • Sviestas, 1 pakelis
  • Prieskoniai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Miltai, 50 gramų
  • Pienas, 50 gramų
  • Maltas muskatas, 0.2 arbatinio šaukštelio
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Atskirti kiaušinio trynį (-ius) nuo baltymo (-ų). Miltus, trynį (-ius), pieną ir maltą muskatą išmaišyti. Atskirai iki standžių putų sulakti kiaušinio baltymą (-us) su druska. Atsargiai jį (juos) įmaišyti į tešlą. Palikti pastovėti, kol ruošiami brokoliai.

  2. Brokolius apvirti, susmulkinti į mažesnes dalis. Palikti nusivarvėti.

  3. Keptuvėje įkaitinti sviestą, pilti omleto tešlą, pakepti, tada uždėti šiek tiek sviesto, apversti ir vėl pakepti, dar bekepant keptuvėje atsargiai suplėšyti omletą į gabalėlius.

  4. Kitoje keptuvėje įkaitinti sviestą (kiekis priklauso nuo individualaus skonio, keptuvės savybių). Apkepti brokolius, apibarstyti prieskoniais "Sviestelis" (arba kitais mėgiamais).

  5. Į keptus brokolius sudėti omleto gabalėlius, išmaišyti.

Porcijų skaičius: 5
Receptą atsiuntė: Ieva Visockytė
» Rašyti komentarą