Kepti baklažanai su vištiena


- Baklažanai, 2 vienetai
- Vištienos filė, 300 gramų
- Morkos, vidutinio dydžio, 1 vienetas
- Paprika, kas nemėgsta, vietoj paprikos gali rinktis kelis pievagrybius, 1 vienetas
- Grietinėlė, 200 gramų
- Sūris, 150 gramų
- Svogūnai, 1 vienetas
- Juodieji pipirai
- Druska
- Alyvuogių aliejus
Baklažanus perpjauname išilgai per pusę ir palaikome 30 minučių sūdytame šaltame vandenyje.
Vištienos filė paverdama 10 minučių vandenyje.Į keptuvę beriame kubeliais pjaustytą svogūną, papriką, tarkuotą morką, iš vieno baklažano (jau kai pamirko 30 min) išskaptuojame vidų, supjaustome kubeliais ir kartu beriame į keptuvę su kitomis daržovėmis.
Taip pat supjaustome vištieną ir viską trumpai (apie 5 min.) pakepiname, bet neiškepame. Tada pagardiname prieskoniais ir viską užpilame grietinėle. Dar kelias minutes pakaitiname ir išjungiame keptuvę.Išskaptuojame likusį baklažaną. Sudedame lovelius į kepimui skirtą indą, pašlakstome aliejumi. Sudedame į lovelius paruoštą įdarą.
Kepame 220 laipsnių temperatūroje apie 30 min.
Pabarstome ant viršaus tarkuoto sūrio ir patiekiam su virtomis bulvėmis arba ryžiais.
Labai skanu!
2015-06-19 14:23
2015-05-01 22:15
2014-09-07 19:24
2014-09-07 18:20

2016-04-22 12:07