Kepti baklažanai pomidorų želėje

Kepti baklažanai pomidorų želėje
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Baklažanai, 600 gramų
  • Juodieji pipirai, malti, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Alyvuogių aliejus, 60 mililitrų
  • Pomidorų sultys, 600 mililitrų
  • Pievagrybiai, 200 gramų
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Želatina, 12 gramų
  • Cukinijos, 600 gramų
  • Žaliosios citrinos, sultys, 30 mililitrų
Gaminimo instrukcija:

Baklažanus supjaustyti išilgai 0,5 cm pločio juostelėmis. Sudėti jas į skardą, apšlakstyti aliejumi ir pasūdyti.
Cukinijas taip pat supjaustyti išilgai maždaug į 4 dalis. Grybus perpjauti per pusę. Taip pat sudėti į skardą, pasūdyti ir patepti aliejumi. Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 20-30 min.
Želatiną ištirpinti nedideliame kiekyje vandens, sumaišyti su pomidorų sultimis ir pakaitinti, kol ištirps želatina. Tada sudėti prieskonius, supilti laimo sultis ir atvėsinti.
Į plokščią, su žemais borteliais, formą sudėti grybus.
Po to sudėti paeiliui baklažanus ir cukinijas, atsargiai užpilti pomidorų užpilą ir atšaldyti šaldytuve.

Receptą atsiuntė: Eglužė
» Rašyti komentarą