Keptas viščiukas su peletrūnu


- Bulvės, 1 kilogramas
- Česnakai, 6
- Juodieji pipirai, malti
- Kedrų riešutai, 1 sauja
- Medus, 1 valgomasis šaukštas
- Paprika, rūkyta, milteliai, 3 valgomieji šaukštai
- Petražolės, smulkintos
- Vištiena, 700 gramų
- Alyvuogių aliejus, 0.3 stiklinės
- Druska
- Kvapieji pipirai, šviežiai malti, 1 arbatinis šaukštelis
- Peletrūnas, 1 arbatinis šaukštelis
Viščiuką nuplauti, nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir įtrinti druska bei juodaisiais pipirais.
Bulves nuskusti ir supjaustyti skiltelėmis.
Marinatui sumaišyti susmulkintą česnaką, aliejų, rūkytos paprikos miltelius, kvapiuosius pipirus, citrinų sultis, medų ir SANTA MARIA peletrūną.
Pasigamintu marinatu gerai įtrinti viščiuką ir palikti 1 val. pasimarinuoti.
Patepti kepimo indą aliejumi, sudėti bulves, viščiuką, užpilti 50 ml karšto vandens, uždengti folija ir kepti 1 valandą 15 minučių 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Po to nuimti foliją ir kepti dar apie 20-30 minučių. Taip marinuotą vištieną galima kepti ir grilyje.
Iškepus, viską pabarstyti petražolėmis ir skrudintais kedro riešutais.
Patiekti su salotomis ir natūraliu jogurtu.
Skanaus
2014-05-20 23:17