Keptas paplotėlis „Langošas“

Keptas paplotėlis „Langošas“
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Česnakai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 400 gramų
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Grietinė, arba jogurtas, 180 gramų
  • Mielės, 25 gramai
Gaminimo instrukcija:

Dubenyje miltus ištrinti su kiaušiniu, mielėmis, druska, cukrumi ir grietine. Jei reikia, pridėti šaukštą vandens. Išminkyti vientisą tešlą, suvynioti į plėvelę ir 4 valandas palaikyti šaldytuve.
Rankomis (galima jas sudrėkinti šaltu vandeniu) gnybti gabalus tešlos ir ištampyti, pradedant nuo centro, į labai ploną blyną, telpantį į keptuvę. Jei atsiranda skylučių, užtaisinėti nereikia.
Kepti įkaitintame pasūdytame aliejuje iš abiejų pusių, maždaug po 2 minutes - kol paviršius taps geltonai auksinis.
Valgomi šilti, aptepti trintu česnaku, pomidorų pasta, grietine su tarkuotu sūriu arba cukraus pudra.
Jei lieka nepanaudotos tešlos, ją galima užšaldyti.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Elvyra
» Rašyti komentarą
» Komentarai
seimininkute
2013-08-21 19:20
oi, atsiprašau...
seimininkute
2013-08-21 19:18
o su kuo juos galima valgyti? vienus?
lora
2012-03-08 08:45
labai aciu, ir pigu, ir skanu!
silvis
2012-01-14 14:22
Langošai njam skanumelis...patiko man
Remka
2010-07-23 19:04
ilgai ieskojau...