Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais

Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Juodieji pipirai
  • Kiaušiniai, 0.5 vieneto
  • Lašiša, filė be odos, 140 gramų
  • Starkis, filė, 80 gramų
  • Druska
  • Prieskoniai, žuvies
Gaminimo instrukcija:

Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais, patiekiamas su šafrano padažu ir kietuoju sūriu apkeptais pievagrybiais.

Padažui reikės:
- Šafranas – 0,01g
- Grietinėlė – 50g
- Citrina – 1vnt.
- Druska, pipirai

Įdaryti pievagrybiai. Dar reiks:
- Pievagrybiai – 5vnt.
- Grietinėlė – 20g
- Sūdyta lašiša – 40g
- Kietasis sūris – 20g

Lašišų filė pašlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite druska bei maltais pipirais. Sterko filė sutrinkite elektriniu maišytuvu, įdėkite išplaktą pusę kiaušinio, piene pamirkytą batoną be plutelės, supilkite grietinėlę ir vėl sutrinkite. Įberkite druskos, pipirų ir žuvų prieskonių. Sterkų masę įdėkite į konditerinį maišelį ir išspauskite ant lašišų filė. Kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 7-12 minučių.

Paruoškite padažą:
Vandenyje ištirpinkite šafraną, įpilkite grietinėlės, užvirinkite, įspauskite citrinų sulčių, įberkite druskos ir pipirų.

Pagaminkite pievagrybius:
Nuplaukite, nulupkite galvutes ir nupjaukite kotelius. Į išplaktą grietinėlę įdėkite smulkiai sukapotas sūdytas lašišas, įtarkuokite kietojo sūrio, išmaišykite ir šia mase įdarykite pievagrybių galvutes. Ant viršaus užtarkuokite kietojo sūrio. Pievagrybius kepkite orkaitėje 10-15 minučių.

Skanaus!

Gaminkite patys arba užsisakykite maisto į namus iš http://www.keptaantis.lt

(Receptas bei nuotrauka priklauso Vilniaus senamiestyje įsikūrusiam restoranui "Lokys")

Receptą atsiuntė: http://www.keptaantis.lt
» Rašyti komentarą