Keptas lašišos žiedas

Keptas lašišos žiedas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Svogūnai, laiškai, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kiaušiniai, kietai virti, 4 vienetai
  • Lašiša, filė, 800 gramų
  • Batonas, riekutėmis, 3 vienetai
  • Pievagrybiai, 200 gramų
  • Grietinėlė, arba pienas, 100 mililitrų
  • Druska
  • Aliejus, kepimui, 2 valgomieji šaukštai
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
  • Prieskoniai, žuviai
Gaminimo instrukcija:

Svogūną bei pievagrybius pakepinti 2 šaukštuose aliejaus ir atvėsinti.
Batono riekutes užpilti grietinėle arba pienu ir palikti brinkti.
Lašišą sumalti, į tą patį indą sumalti 2 virtus kiaušinius, keptus svogūnus su pievagrybiais ir mirkytą batoną.
Į masę įmušti 2 kaišinius, pilti ištirpintus 2 šaukštus sviesto, sudėti druską bei prieskonius ir gerai išminkyti.
Kepimo formą patepti sviestu ir dėti į ją pusę masės.
Likusius 2 virtus kiaušinius supjaustyti į 4 dalis ir išdėlioti ant masės, lengvai paspaudžiant.
Ant viršaus sudėti likusią masę ir paviršių išlyginti.
Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 val., kol pakils ir gražiai apskrus.
Iškepus, atvėsinti ir išimti iš formos.
Puošti citrinomis, majonezu, petražolėmis ar spanguolėmis.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Tutsi
» Rašyti komentarą