Keptas kumpio ir sūrio užkandis


- Sluoksniuota tešla, 1 pakelis
- Karštai rūkytas kiaulienos kumpis, 8 riekės
- Sūris, 4 riekės
- Sezamo sėklos, 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių, ant jo patiesiame atšildytą sluoksniuotą tešlą.
Ant tešlos vidurio išilgai dėliojame kumpio riekeles, paliekame apie 2 cm nuo tešlos viršaus ir apačios ir apie 12 cm iš šonų (matmenys priklausytų nuo turimos tešlos lapo dydžio), ant kumpio dedame sūrio riekeles.
Tuomet ties išdėliotais kumpio ir sūrio kampais viršuje ir apačioje su peiliu įpjauname. Įpjauname 4 kartus, tuos paliktus 2 cm, įpjautus kraštus užlenkiame ant sūrio, prispaudžiame. Po to išilgai viena kryptimi įpjauname juosteles abiejose tešlos pusėse, likusius tešlos kampus išmetame arba suformuojame mažą pyragėlį. Juosteles dėliojame kaip pynutę – iš pradžių uždedame vieną juostelę iš kairės, ją prispaudžiame, tuomet kitą iš dešinės, ir taip visą supiname.
Kepinį aptepame kiaušinio plakiniu su druska, apibarstome sezamu, ir kepame maždaug 20 minučių 220 C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus.