Keptas kiaulienos kumpis su medaus glazūra


- Apelsinai, žievelė, tarkuota, 1 arbatinis šaukštelis
- Česnakai, 3
- Čiobreliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Gvazdikėliai
- Juodieji pipirai
- Kalendra, malta, 1 arbatinis šaukštelis
- Medus, 4 valgomieji šaukštai
- Garstyčios, 2 valgomieji šaukštai
- Kiaulės kumpis, su oda, be kaulo, 2.5 kilogramo
- Apelsinų sultys, 5 valgomieji šaukštai
- Druska
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
Česnako skilteles nulupkite, sukapokite ir sumaišykite su druska, o paskui sutrinkite su maltais juodaisiais pipirais, kalendra bei čiobreliais ir augaliniu aliejumi.
Šiuo marinatu įtrinkite kiaulienos kumpį ir palikite 3-4 valandoms pastovėti.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Kiaulienos kumpį padėkite ant orkaitės grotelių oda žemyn, o po grotelėmis padėkite gilią skardą.
Į skardą įpilkite 500 ml vandens.
Kiaulienos kumpį kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 2 valandas.
Sumaišykite tarkuotą apelsino žievelę, apelsinų sultis, medų bei garstyčias ir pakaitinkite ant silpnos ugnies.
Maždaug po 2 valandų iš orkaitės išimkite kiaulienos kumpį, nupjaukite nuo kumpio odą, o lašinių sluoksnį įpjaukite rombų pavidalu.
Sutepkite kiaulienos kumpį paruoštu medaus bei apelsinų padažu ir prismaigstykite gvazdikėlių.
Dar kartą pašaukite kumpį į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių, kas 15 minučių vis patepdami paruoštu medaus padažu.
Skanaus.
2011-10-21 21:13


2011-01-08 15:11

2012-10-08 19:49