Keptas kiaulienos kumpis su medaus glazūra

Keptas kiaulienos kumpis su medaus glazūra
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Apelsinai, žievelė, tarkuota, 1 arbatinis šaukštelis
  • Česnakai, 3
  • Čiobreliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Gvazdikėliai
  • Juodieji pipirai
  • Kalendra, malta, 1 arbatinis šaukštelis
  • Medus, 4 valgomieji šaukštai
  • Garstyčios, 2 valgomieji šaukštai
  • Kiaulės kumpis, su oda, be kaulo, 2.5 kilogramo
  • Apelsinų sultys, 5 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Česnako skilteles nulupkite, sukapokite ir sumaišykite su druska, o paskui sutrinkite su maltais juodaisiais pipirais, kalendra bei čiobreliais ir augaliniu aliejumi.
Šiuo marinatu įtrinkite kiaulienos kumpį ir palikite 3-4 valandoms pastovėti.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Kiaulienos kumpį padėkite ant orkaitės grotelių oda žemyn, o po grotelėmis padėkite gilią skardą.
Į skardą įpilkite 500 ml vandens.
Kiaulienos kumpį kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 2 valandas.
Sumaišykite tarkuotą apelsino žievelę, apelsinų sultis, medų bei garstyčias ir pakaitinkite ant silpnos ugnies.
Maždaug po 2 valandų iš orkaitės išimkite kiaulienos kumpį, nupjaukite nuo kumpio odą, o lašinių sluoksnį įpjaukite rombų pavidalu.
Sutepkite kiaulienos kumpį paruoštu medaus bei apelsinų padažu ir prismaigstykite gvazdikėlių.
Dar kartą pašaukite kumpį į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių, kas 15 minučių vis patepdami paruoštu medaus padažu.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Sandrius
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Valdas
2012-10-08 19:49
Isbandem siandien si kepsni. Aisku mesyte ne parduotuvine, is kaimo parselis. Labai savotiksas ir tikrai neblogas skonis. Is 5 balu duodu 4,5
Tina
2011-10-21 21:13
meginu dabar...jau baigia kepti...ziuresim kaip valgys vyras gryzes is darbo...kol kas tai atrodo, kad bus labai gardu...
Darius
2011-01-08 15:11
Tas Sandrius labai skanius patiekalus daro. Ziuriu atitinka musu skoniai.