Keptas jūros ešerys su pankoliais ir citrina

Keptas jūros ešerys su pankoliais ir citrina
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Juodieji pipirai, malti
  • Ešerys, (maždaug 700g svorio), 1 vienetas
  • Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
  • Baltas vynas, 30 gramų
  • Druska
  • Pankoliai, gumbai, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Pankolio gumbas nuplaunamas ir smulkiai supjaustomas.
Žuvis išvaloma, nuplaunama ir nupjaunama galva bei pelekai.
Apdorota žuvis įtrinama druska bei pipirais ir dedama į kepimo indą.
Žuvies viršus šiek tiek įpjaunamas ir į tas įpjovas sudedami citrinos griežinėliai.
Viskas apšlakstoma alyvuogių aliejumi, sudedamas susmulkintas pankolis ir supilamas vynas.
Kepama apie 30-40 min. 190 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Patiekiamas šiltas su rozmarino šakelėmis bei orkaitėje keptomis bulvėmis.
Skanaus

Receptą atsiuntė: Vida
» Rašyti komentarą