Keptas jūros ešerys su pankoliais ir citrina

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Citrinos, 1 vienetas
- Juodieji pipirai, malti
- Ešerys, (maždaug 700g svorio), 1 vienetas
- Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Baltas vynas, 30 gramų
- Druska
- Pankoliai, gumbai, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
Pankolio gumbas nuplaunamas ir smulkiai supjaustomas.
Žuvis išvaloma, nuplaunama ir nupjaunama galva bei pelekai.
Apdorota žuvis įtrinama druska bei pipirais ir dedama į kepimo indą.
Žuvies viršus šiek tiek įpjaunamas ir į tas įpjovas sudedami citrinos griežinėliai.
Viskas apšlakstoma alyvuogių aliejumi, sudedamas susmulkintas pankolis ir supilamas vynas.
Kepama apie 30-40 min. 190 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Patiekiamas šiltas su rozmarino šakelėmis bei orkaitėje keptomis bulvėmis.
Skanaus
» Rašyti komentarą