Keptas, įdarytas paršelis

Keptas, įdarytas paršelis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Juodieji pipirai, malti
  • Muskatas, maltas
  • Kiauliena, plaučiai
  • Kiaulės kepenys
  • Kiaulės inkstai
  • Veršiena, 300 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Džiūvėsėliai, piene mirkyti, 100 gramų
  • Druska
  • Sviestas, + 1 šaukštas, 200 gramų
  • Prieskoniai
  • Paršelis, 1 vienetas
  • Kiaulės širdis
Gaminimo instrukcija:

Išdarinėtą ir švariai nuplautą paršelį iš vidaus įtrinkite druska ir kelioms valandoms palikite įsisūrėti.
Įdarui išvirkite prieskonių sultinyje paršelio inkstus, širdį, plaučius ir kepenėles.
Viską supjaustykite, pridėkite smulkiai pjaustytos keptos veršienos.
Visą mėsą galima sumalti, bet nebus taip skanu.
Sviestą išsukite iki baltumo, kiaušinius išplakite, nuspauskite piene mirkytus džiūvėsius.
Sudėkite viską į mėsą, įberkite pagal skonį druskos, prieskonių ir sumaišykite.
Įsisūrėjusį išplaukite, nusausinkite, prikimškite įdaro ir užsiūkite, tada padėkite kniūbščią ant skardos, patepkite sviestu ir dėkite į karštą orkaitę ar krosnį.
Pradėjusį kepti paršelį gerai patepkite sviestu ar aliejumi ir vėliau dažnai laistykite atsiradusiu skysčiu.
Kad paršelio oda neapdegtų, užpilkite karštu vandeniu (nedaug).
Kepkite maždaug 1-1,5 val., tai priklauso nuo paršelio didumo.
Iškepusį paršelį perpjaukite išilgai perpus, skersai į 5-6 dalis ir gabalėlius sudėkite į lėkštę taip, kad atrodytų kaip nepjaustytas.
Prie paršelio paduokite įvairiai paruoštų bulvių, agurkų, pomidorų, kopūstų ir kt.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Ineta
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Edgaras
2012-04-06 11:48
Inna taip primena viduramzius, bet tik tuom kad ir viduramziais (ir netgi dar anksciau) zmones valge mesa, taip kaip dabar O kalbant apie parseli tai negi sena kiaule mausi ant iesmo? Nesenai is kaimo nusipirkau versiuka (maistui) ir jis buvo tik 2 savaiciu, bet mesos skanumas tai ujujuj, cia ne "karviena" is prekybos centru pirkt
as
2012-01-03 13:12
niamu niamu, mes daznai lauko zidinyje kepam ant tam skirto iesmo parseli tinka uzsigerti raudonu vynu arba alumi
svecias
2011-02-22 08:51
SKANIAI PAPUOSTA
kiaule voras
2011-02-09 22:18
kas mano bendravardi iskepe???????
ERIKA
2011-02-04 20:04
svolociai....