Keptas įdarytas karpis


- Karpis, šviežias,vidutinis, 1 vienetas
- Svogūnai, vidutinio dydžio, 1 vienetas
- Krapai, smulkinti, 20 gramų
- Alyvuogių aliejus, 5 valgomieji šaukštai
- Prieskoniai, žuviai, su žolelėmis
- Citrinos, 1 vienetas
- Kopūstai, Pekino, 100 gramų
- Bulvės, 4 vienetai
- Morkos, smulkinta, 1 vienetas
- Pomidorai, 1 vienetas
- Šparaginės pupelės, 1 sauja
- Laurų lapai, lapai, 1 vienetas
Karpį nuvalyti, išdoroti, išplauti.Iš vidaus barstyti druska,pašlakstyti alyvuogių aliejumi , pabarstyti prieskoniais žuviai. Palikti pasimarinuoti.
Svogūną ir morkas susmulkinti,pakepinti labai trumpai su alyvuogių aliejumi,įberti smulkintų krapų,maišyti ir įdaryti karpio vidų,įdėti lauro lapą ir susmeigti su mediniu smeigtuku.Palikti 10-15 min.
Citriną pjaustyti griežinėliais.Karpio šone įpjauti kelis kart ir įdėti po griežinėlį citrinos, pašlakstyti trupučiu aliejaus.
Šparagines pupeles ir bulves talpinti šalia karpio,barstyti bulvių ir universaliais Santa maria prieskoniais,pašlakstyti trupučiu aliejaus.Talpinti į foliją paruoštą konvekcinėje krosnelėje ir kepti 20-30 min., kol iškeps.
Lėkštėje talpinti pekino kopūsto lapus, pomidoruų skilteles, paruoštą žuvį ir bulves.
Skanaus:)))