Kepta žąsis su obuolių ir bulvių įdaru

Kepta žąsis su obuolių ir bulvių įdaru
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 1 kilogramas
  • Juodieji pipirai, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Obuoliai, rūgštesni, dideli, 3 vienetai
  • Žąsis, 3.5 kilogramo
  • Druska, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:

Žąsį įtriname druskos ir pipirų mišiniu, tiek iš vidaus, tiek iš išorės. Paliekame šaltai 2 valandoms.
Bulves supjaustyti kubeliai ir pavirti vandenyje, kol suminkštės.
Obuolius nulupti ir supjaustyti kubeliais. Obuolių kubelius sumaišyti su bulvėmis.
Į žąsį pridėti obuolių ir bulvių kubelių. Žąsį užsiūti, kad įdaras neiškristų (paprastu siūlu ir adata:).
Kepti 2 valandas 180 laipsnių orkaitėje. Karts nuo karto apšlakstyti išsiskyrusiais riebalais. Kad žąsis nesudegtų, pridengti folija.

Receptą atsiuntė: Vilija
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Birute
2014-12-28 21:58
Vienas saukstas druskos? Dvi valandas marinuot? Nesamone...Cia zasis, o ne visciukas
Laura
2014-12-19 15:11
Tik 1valgomas šaukštas druskos
(anonimas)
2012-12-15 21:54
greitai ir paprastai,gerai atrodo