Kepta višta su obuoliais

Kepta višta su obuoliais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos, žievelė, 3 vienetai
  • Juodieji pipirai, 5 vienetai
  • Laurų lapai, lapeliai, 2 vienetai
  • Morkos, 5 vienetai
  • Obuoliai, 4 vienetai
  • Petražolės, 2 vienetai
  • Porai, 1 vienetas
  • Salierai, 1 vienetas
  • Vištiena, jauna, 1 vienetas
  • Druska
  • Sviestas, tirpintas, 1 vienetas
  • Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
  • Sultinys, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:

Išdarinėta višta iš vidaus ir išorės įtrinama druska su maltais pipirais ir sutrintais lauro lapeliais.
Į vidų pridedama apelsino ar citrinos žievelių.
Į keptuvą dedama višta, įpilama truputį sultinio ar karšto vandens, suberiamos susmulkintos prieskoninės daržovės ir kepama 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50-60 min.
Kartkartėmis mėsa aptepama sviestu, grietine ir palaistoma atsiradusiu skysčiu.
Kai mėsa paminkštėja, sudedami kepti obuoliai ir bulvės.
Iškepusi supjaustyta višta tiekiama pašildytame pusdubenyje, o aplink apdėliojama keptais obuoliais ir bulvėmis.
Padažas iškošiamas, pagardinamas grietine ir supilamas ant vištos arba tiekiamas padažinėje.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Irmantė
» Rašyti komentarą