Kepta višta su obuoliais

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Citrinos, žievelė, 3 vienetai
- Juodieji pipirai, 5 vienetai
- Laurų lapai, lapeliai, 2 vienetai
- Morkos, 5 vienetai
- Obuoliai, 4 vienetai
- Petražolės, 2 vienetai
- Porai, 1 vienetas
- Salierai, 1 vienetas
- Vištiena, jauna, 1 vienetas
- Druska
- Sviestas, tirpintas, 1 vienetas
- Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
- Sultinys, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:
Išdarinėta višta iš vidaus ir išorės įtrinama druska su maltais pipirais ir sutrintais lauro lapeliais.
Į vidų pridedama apelsino ar citrinos žievelių.
Į keptuvą dedama višta, įpilama truputį sultinio ar karšto vandens, suberiamos susmulkintos prieskoninės daržovės ir kepama 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50-60 min.
Kartkartėmis mėsa aptepama sviestu, grietine ir palaistoma atsiradusiu skysčiu.
Kai mėsa paminkštėja, sudedami kepti obuoliai ir bulvės.
Iškepusi supjaustyta višta tiekiama pašildytame pusdubenyje, o aplink apdėliojama keptais obuoliais ir bulvėmis.
Padažas iškošiamas, pagardinamas grietine ir supilamas ant vištos arba tiekiamas padažinėje.
Skanaus.
» Rašyti komentarą