Kepta višta su kmynais ir česnakais

Kepta višta su kmynais ir česnakais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 1 kilogramas
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Česnakai, 1 vienetas
  • Čiobreliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Juodieji pipirai
  • Kmynai, 3 valgomieji šaukštai
  • Laurų lapai, malti lapai
  • Morkos, virtos
  • Petražolės, žalios
  • Vištiena, broileris, 1 vienetas
  • Druska, 2 valgomieji šaukštai
  • Aliejus, 50 gramų
  • Prieskoniai, vištienai
Gaminimo instrukcija:

Vištą išmirkyti vandenyje ir nusausinti.
Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, maltais pipirais, maltais lauro lapeliais, čiobreliais bei smulkintais česnakais ir šiuo mišiniu ištrinti vištą.
Į vidų ir po oda iš kraštų prikimšti kmynų, nes būdami ant viršaus jie svyla.
Palikti vištą bent 6 val. pasimarinuoti.
Prieš kepimą dar apmalti malūnėliu Santa Maria „Chicken&Steak“ prieskoniais.
Paimti metalinį puodelį, į jį supilti marintą, nubėgusį nuo vištos, dar pripjaustyti česnako ir ant jo pasodinti vištą.
Apvynioti ją folija ir dėti į karštą, 190 laipsnių temperatūros orkaitę (į skardą pripilti vandens).
Kai pakepa apie 30 min., foliją nulupti ir suberti bulves, aptrintas su aliejumi, druska bei petražolėmis.
Dar kepti apie 40 min. Kepant stebėti - jei reikia, įpilti vandens ir pašlakstyti vištą skysčiu.
Kai iki kepimo pabaigos lieka 5 min., aš apverčiu vištą ir ištraukiu tą puodelį - pasklinda aromatas ir sultys.
Višta gaunasi minkšta ir kvapni.
Tai mano patobulinta mamos kepamos vištos su kmynais ir česnakais versija.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Regina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Blandynka
2014-05-07 14:36
Nelabai suprantu kaip ta vista kepate. Skardoje su vandeniu? O bulves irgi dedate i ta vandeni?
Siga
2012-10-01 11:34
Kepiau, labai skanu, taciau kepiau siek tiek kitaip, bet sudetines dalis naudojau pagal recepta
aukse
2012-02-14 02:49
Rimvydas
2011-06-27 18:59
Noriu paragauti