Kepta višta su citrina ir rozmarinu


- Bulvės, 5 vienetai
- Citrinos, 1 vienetas
- Česnakai, skiltelės, 2 vienetai
- Juodieji pipirai
- Rozmarinas, šakelė, 1 vienetas
- Vištiena, nedidelė, 1 vienetas
- Majonezas, 1 valgomasis šaukštas
- Pomidorų padažas, 1 valgomasis šaukštas
- Druska
Prieš kepant, vištą įtrinkite tokiu prieskonių mišiniu: druska, juodieji pipirai, smulkintas rozmarinas, truputį citrinos sulčių, smulkintos česnako skiltelės ir aliejaus 4 šaukštai.
Įtrintą vištą palaikykite 1 val.
Paruoškite bulves: nuskuskite, supjaustykite į 4 dalis.
Jas sumaišykite su tokiu padažu: druska, pipirai, majonezas, pomidorų padažas ir 1 šaukštas aliejaus.
Ant skardos, skirtos kepti orkaitėje, išdėliokite bulves.
Stenkitės, kad prie skardos liestųsi kuo mažiau bulvės paviršiaus - taip mažiau prikeps.
Bulves dėkite vieną prie kitos, kad kepant neišdžiūtų.
Paruoškite citriną vištai: įdėkite visą citriną į verdantį vandenį ir palaikykite 1 min.
Tada citriną nestipriai subadykite su peiliu, kad galėtų bėgti sultys ir įdėkite į vištos vidų kartu su rozmarino šakele.
Vištą dėkite ant bulvių ir kepkite orkaitėje vidutinėje (170-180 laipsnių) temperatūroje, kol ji gražiai paruduos.
Citrina su rozmarinu suteiks vištai neįprastai malonų aromatą.
Skanaus.
2011-12-28 22:54


2011-11-15 14:19


2011-07-18 21:30
2011-01-04 14:35

2011-12-28 22:56