Kepta višta su citrina ir rozmarinu

Kepta višta su citrina ir rozmarinu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 5 vienetai
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Česnakai, skiltelės, 2 vienetai
  • Juodieji pipirai
  • Rozmarinas, šakelė, 1 vienetas
  • Vištiena, nedidelė, 1 vienetas
  • Majonezas, 1 valgomasis šaukštas
  • Pomidorų padažas, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Prieš kepant, vištą įtrinkite tokiu prieskonių mišiniu: druska, juodieji pipirai, smulkintas rozmarinas, truputį citrinos sulčių, smulkintos česnako skiltelės ir aliejaus 4 šaukštai.
Įtrintą vištą palaikykite 1 val.
Paruoškite bulves: nuskuskite, supjaustykite į 4 dalis.
Jas sumaišykite su tokiu padažu: druska, pipirai, majonezas, pomidorų padažas ir 1 šaukštas aliejaus.
Ant skardos, skirtos kepti orkaitėje, išdėliokite bulves.
Stenkitės, kad prie skardos liestųsi kuo mažiau bulvės paviršiaus - taip mažiau prikeps.
Bulves dėkite vieną prie kitos, kad kepant neišdžiūtų.
Paruoškite citriną vištai: įdėkite visą citriną į verdantį vandenį ir palaikykite 1 min.
Tada citriną nestipriai subadykite su peiliu, kad galėtų bėgti sultys ir įdėkite į vištos vidų kartu su rozmarino šakele.
Vištą dėkite ant bulvių ir kepkite orkaitėje vidutinėje (170-180 laipsnių) temperatūroje, kol ji gražiai paruduos.
Citrina su rozmarinu suteiks vištai neįprastai malonų aromatą.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Tomas M.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Viktorija
2011-12-28 22:56
oi, atsiprarau ne ROBERTAI skirta buvo o I.
Viktorija
2011-12-28 22:54
(Roberta) jei tai vista arba bulves normaliai neiskepe, reiskias kazkas su tavo orkaite negerai arba, temperatura bloga nustatei, nes ant 170-180 kuo puikiausiai viskas iskepa ir apskrunda graziai, ir dar, kad graziau viskas paskrustu patarciau apversti vista, o bulves tai pat pavartyti siaip marinatas manau labai geras, ir turetu buti skanu
Dainius
2011-11-15 14:19
Kept nemoki,grybas As dariau viskas man iskepe,puikiai gavosi ir db vel kepu. Liux
I
2011-07-18 21:30
mano komentara istryne. Bet noreciau, kad pamatytu zmones,kurie ruosiasi kepti pagal si recepta. Bulves nedakepa po ta vista. Ilgai knisausi. Turejau viduryje kepimo sukarpyt vista, nes po daugiau nei valandos ji viduje is vis buvo dar raudona ir neiskepusi. Vista atsalo, kol dar turejau bulves iskepti, nes jos po vista taip pat negavo kaitros kiek reiketu ko gero. O skonis neblogas.
Gabby
2011-01-04 14:35
o kiek laiko ir kokioje temp. kepti vista?