Kepta višta su citrina ir česnaku


- Vištiena, 1.5 kilogramo
- Citrinos, 1 vienetas
- Alyvuogių aliejus, tyras, 50 mililitrų
- Sviestas, kambario temperatūros, 2 valgomieji šaukštai
- Česnakai, 4 skiltelės
- Druska, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Rozmarinas, džiovintas, 1 arbatinis šaukštelis
- Saldžiosios paprikos milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Kuminas, maltas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kajeno pipirai, čili pipirai, malti, 0.333333 arbatinio šaukštelio
- Juodieji pipirai, 3 žiupsneliai
Nulupame česnako skilteles ir sutriname česnako spaustuku. Sutrintą česnaką sumaišome su 1.5 a. š. druskos, citrinos sultimis (neišmetame išspaustų citrinos puselių), kuminu, rozmarinu, kajeno pipirų milteliais, saldžiąja paprika ir aliejumi. Mišinį atidedame į šalį.
Orkaitę įkaitiname iki 175 C.
Vištą padedame į kepimo indą aukštesniais kraštais. Vištos krūtinėlė turėtų būti viršuje. Atsargiai atskiriame vištos odelę nuo krūtinėlės, taip pat ir nuo kulšelių (stengiamės nesuplėšyti odelės).
Vištos vidurį pabarstome druska ir juodaisiais pipirais. Naudodami arbatinį šaukštelį supilame prieskonių mišinį po vištos odele (po krūtinėle ir šlaunelėmis). Pasiliekame 2 v. š. prieskonių mišinio.
Sviestą įtriname po krūtinėlės ir šlaunelių odele.
Likusiais 2 v. š. prieskonių mišinio įtriname visą vištą. Citrinos puseles įdedame į vištos vidų. Vištos kojeles surišame stipriu siūlu.
Vištą kepame įkaitintoje orkaitėje 30 min. Po to aplaistome susidariusiu skysčiu, uždengiame folija ir kepame dar 40 min. Tada nuimame foliją, aplaistome susidariusiu skysčiu ir kepame 20 min. Iškepusią vištą išimame iš orkaitės ir paliekame kepimo inde 15-ai minučių. Patiekiame su mėgstamais garnyrais.
Patiektą vištą galima aplaistyti kepimo inde susidariusiu skysčiu.