Kepta višta

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Petražolės
- Kiaulienos lašiniai, rūkyti, 50 gramų
- Vištiena, jauna, 1 vienetas
- Druska
- Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Išvalyta višta įtrinama druska. Krūtinėlė ir šlaunelės prismaigstomos supjaustytų lašiniukų. Višta surišama virvute taip, kad sparnai būtų priglausti prie šonų, o kojos prie uodegos. Keptuvėje aliejuje višta apkepinama. Po to ji dedama į orkaitę. Į vištos vidų supilamas sumaišytas su citrinos sultimis sviestas, įdedama petražolių lapelių, aliejaus (iš keptuvės). Kepama višta nuolat palaistoma. Iškepusi ataušinama, supjaustoma, sudedama į pusdubenį ir puošiama petražolėmis.
» Rašyti komentarą