Kepta pangasijų filė su ryžiais ir daržovėmis.


- Citrinos, 0.5 vieneto
- Česnakai, 2
- Morkos, 1 vienetas
- Pomidorai, 2 vienetai
- Ryžiai, 1 sauja
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Konservuoti žirneliai, 100 gramų
- Sviestas, 100 gramų
- Grietinė, 200 gramų
- Žuvis, pangasija, filė, 400 gramų
Receptas (2 porcijos).
Supjaustome atšildytą pangasijų filė nedideliais gabalėliais ir sudedame į dubenėlį, kuriame marinuosime. Pabarstome žuvų prieskoniais, maltais pipirais ir pasūdome druska. Labai labai smulkiai supjaustome 2 česnako skilteles. Sudedame 200g grietinės ir ant viršaus išspaudžiame pusę citrinos. Viską gerai išmaišome ir šiame marinate paliekame žuvį 2 valandom.
Po dviejų valandų mušame į išmarinuotą žuvį vieną kiaušinį. Kiekvieną žuvies gabalėlį apvoliojame džiuvesėliuose ir kepame ant nedidelės ugnies kol žuvis gražiai apskrus..
Patiekiame su morkų ir žirnelių troškiniu:
Supjaustome morkas kubeliais ir dedame į troškinimo puodą. Įpilame šiek tiek vandens (kad apsemtų morkas) ir 50g sviesto. Troškiname ~10 min, kol morkos suminkštėja, tuomet dedame pusę indelio žaliųjų žirnelių, Atskirai keptuvėje ištirpdome likusius 50g sviesto su šaukštu miltų. Sutirštėjusią masę pilame į morkų ir žirnelių troškinį ir pakaitiname dar porą minučių.
Taip pat išverdame ryžius, kuriuos patiekiame iš pomidorų išskobtuose "indeliuose". Papuošiame svogūnų laiškais :)
SKANAUS! :)
2016-02-12 22:22

2014-11-14 18:45
2013-11-19 22:26
yra laikomas

2011-08-24 00:44
2020-12-03 10:50