Kepta, obuoliais kimšta antis su bulvėmis

Kepta, obuoliais kimšta antis su bulvėmis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 5 vienetai
  • Česnakai, 3
  • Juodieji pipirai
  • Mairūnas, maltas, dideli žiupsneliai, 2
  • Obuoliai, antaniniai, arba kiti rūgštoki, 6
  • Taukai (kiaulių), 1 valgomasis šaukštas
  • Antis, 1.5 kilogramo
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Papuošimui reikės:
didelio obuolio
bruknių uogienės
šviežio mairūno

Pašalinkite nuplautos ir nusausintos anties sparnų galiukus, kaklą bei uodegą. Pabarstykite druska, įtrinkite česnaku bei puse kiekio mairūno. Valandai dėkite į šaldytuvą, kad pasimarinuotų. Bulves nulupkite, nuplaukite ir, jeigu didelės, pepjaukite pusiau. Obuolius nulukite, pašalinkite sėklalizdžius ir pabarstykite mairūnu. Antį prikimškite obuoliais ir užsiūkite. Dėkite į riebalais išteptą karščiui atsparų indą, aplinkui išdėliodami bulves. Viską pabarstykite pipirais bei druska ir 1 valaindai 30 min. šaukite į 200 laipsnių orkaitę. Po 40 min temperatūrą sumažinkite iki 160 C. Antį karts nuo karto palaistykite išsiskyrusiu skysčiu. Iškepusią antį perpjaukite, išimkite obuolius, visus kaulus, mėsą supjaustykite porcijomis ir kartu su bulvėmis sudėkite į didelę lėkštę. Papuoškite bruknkuų uogiene, obuolio skiltelėmis bei mairūno šakele.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Inesa
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Evaldas
2017-03-01 23:03
Pabandisiu
ingai atsakymas
2010-07-17 13:41
juk pleze tu irgi guli ne vien tik ant pilvo , nori kad ir kitos kuno vietos apskrustu
Inga
2009-12-10 21:34
dar neteko matyti kad keptu anciai gulint sonu.
(anonimas)
2009-03-28 15:37
Bet as kaulu pjaustydamas neisimineju taip bent jau man skaniau.Na bet cia tik mano nuomone.Siaip receptukas tradicinis bet kaip reikiant.
Linas.