Kepta, obuoliais kimšta antis su bulvėmis


- Bulvės, 5 vienetai
- Česnakai, 3
- Juodieji pipirai
- Mairūnas, maltas, dideli žiupsneliai, 2
- Obuoliai, antaniniai, arba kiti rūgštoki, 6
- Taukai (kiaulių), 1 valgomasis šaukštas
- Antis, 1.5 kilogramo
- Druska
Papuošimui reikės:
didelio obuolio
bruknių uogienės
šviežio mairūno
Pašalinkite nuplautos ir nusausintos anties sparnų galiukus, kaklą bei uodegą. Pabarstykite druska, įtrinkite česnaku bei puse kiekio mairūno. Valandai dėkite į šaldytuvą, kad pasimarinuotų. Bulves nulupkite, nuplaukite ir, jeigu didelės, pepjaukite pusiau. Obuolius nulukite, pašalinkite sėklalizdžius ir pabarstykite mairūnu. Antį prikimškite obuoliais ir užsiūkite. Dėkite į riebalais išteptą karščiui atsparų indą, aplinkui išdėliodami bulves. Viską pabarstykite pipirais bei druska ir 1 valaindai 30 min. šaukite į 200 laipsnių orkaitę. Po 40 min temperatūrą sumažinkite iki 160 C. Antį karts nuo karto palaistykite išsiskyrusiu skysčiu. Iškepusią antį perpjaukite, išimkite obuolius, visus kaulus, mėsą supjaustykite porcijomis ir kartu su bulvėmis sudėkite į didelę lėkštę. Papuoškite bruknkuų uogiene, obuolio skiltelėmis bei mairūno šakele.
Skanaus!
2010-07-17 13:41

2009-12-10 21:34

2009-03-28 15:37

Linas.
2017-03-01 23:03