Kepta mėsa su daržovėmis ir bulvių koše


- Bulvės, 1 kilogramas
- Česnakai, 2
- Juodieji pipirai, malti
- Krapai, džiovinti
- Paprika, 2 vienetai
- Svogūnai, 2 vienetai
- Actas, 150 gramų
- Kefyras
- Majonezas, 2 valgomieji šaukštai
- Pievagrybiai, 200 gramų
- Druska
- Sviestas
- Grietinė, 3 stiklinės
- Prieskoniai, universalus mišinys
- Mėsa, liesa, 1 kilogramas
Nulupame bulves ir jas smulkiai supjaustome, kad greičiau išvirtų ir būtų lengviau sugrūsti košę.
Nuplauname mėsą ir ją supjaustome storais griežinėliais. Imam muštuką ir išmušam mėsytę. Mėsą iš abiejų pusių pabarstome prieskoniais. Imam gilų indą, dedam mėsytę, 2 šaukštus majonezo, svogūno žiedus, šaukštą acto ir vėl pagardiname prieskoniais. Viską gerai sumaišome ir padedame į šalį.
Imam paprikas, svogūną ir supjaustome griežinėliais. Supjaustome pievagrybius ir kubeliais česnakus.
Tada atsikerpame nemažus folijos gabalus į kuriuos dėsim mėsą. Imam gabalą folijos, dedame paprikas, svogūnus, pievagrybius, ant viršaus mėsos gabalėlius ir ant viršaus sudedame paprikas, svogūnus , pievagrybius ir dar šiek tiek česnako. Taip suvyniojame ir likusią mėsytę.
Viską sudedam į orkaitę ir kepam apie 30- 45 min. 200 °C orkaitėje.
Kol kepa mėsytė , dedam virti bulves. Išvirus bulvėms , nupilam vandenį, dedam nemažą gabalą sviesto, 3 didelius šaukštus grietinės, beriame druskos ir sugrūdam košę. Kad bulvių košė būtų skystesnė įpilame kefyro ir vėl sugrūdame košę, kad neliktų gumulų.
Skanaus :))