Kepta lydeka

Kepta lydeka
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Juodieji pipirai
  • Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
  • Lydeka, 1 kilogramas
  • Druska
  • Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Paruoštą lydeką nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, jeigu turite, žuvies prieskoniais.
Lydeką sudėkite į kepimo indą su įkaitintu aliejumi, užpilkite grietinės, miltų bei išspaustos citrinos sulčių mišiniu ir kepkite 180 laipsnių temperarūros orkaitėje, kartais palaistant susidariusiomis sultimis.
Iškeptą, supjaustyta lydeką dėkite į pusdubenį ir užpilkite tuo pačiu padažu kuriame kepė.
Prie žuvies duokite virtų bulvių, bulvių košės ar duonos, žalių ar raugintų kopūstų.
Papuoškite salotomis, agurkais, alyvuogėmis ar kitomis daržovėmis.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Lijana
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Ilona
2020-06-02 16:48
Kiek laiko kepti
lenkas
2015-12-19 19:31
skanu!
sw
2015-12-19 19:21
kiek laiko kepti
Jolita
2014-08-02 18:49
Nuo šeimos gavau pylos, kad padažo mažai. , receptas pasitvirtino, gavosi labai skaniai, tik aš viską dariau keptuvėje, pirma lydekos gabaliukus apvoliojau miltuose ir apkepiau aliejuje, pridėjau daržovių iš savo daržo: morkų, svogūnų stambiai pjaustytų, šviežių žirnelių su ankštimis, saliero . Patroškinau kartu su lydekaite ir ant galo užpyliau grietinę jau išmaišytą su citrinos sultimis. 5 minutes dar patroškinau. Ir patiekiau šeimai su karšomis bulvėmis.
(anonimas)
2012-01-11 15:43
ant tiek bukiai kad ne tai kad ju rasyt nemoka bet ir skaityt. juk raso orkaiteje tai ne klausia ar keptuveje ar orkaiteje.kailiai