Kepta aviena

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Juodieji pipirai
- Laurų lapai
- Morkos, 2 vienetai
- Petražolės, 1 vienetas
- Porai, 1 vienetas
- Salierai, 1 vienetas
- Svogūnai, 2 vienetai
- Taukai (kiaulių), 20 gramų
- Marinatas (acto), atskiestas 1:3, 1.5 stiklinės
- Druska
- Aviena, nugarinė, 800 gramų
Gaminimo instrukcija:
Mėsa 1—2 dienas palaikoma acto, ar įprastame mėsos marinate.
Vėliau nusausinama, apibarstoma druska su maltais prieskoniais, dedama į keptuvą su trupučiu riebalų ir kepama 220 laipsnių temperatūros orkaitėje ar krosnyje apie 1 val., palaistant esamu skysčiu.
Vietoje išgaravusio skysčio įpilama sultinio ar karšto vandens.
Prieš baigiant kepti, sudedamos susmulkintos prieskoninės daržovės ir dar patroškinama, kol daržovės suminkštėja.
Iškepta aviena supjaustoma griežinėliais arba tiesiog mažesniais gabalėliais, sudedama į pakaitintą pusdubenį, apdedama virtomis ar keptomis bulvėmis, keptais svogūnais ir tiekiama su iškoštu ir pagardintu padažu, kuriame kepė.
Padažą galima paduoti ir atskirai padažinėje.
Skanaus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2009-11-27 20:52








2011-05-20 19:22