Kepsnys su špinatų ir sūrio įdaru

Kepsnys su špinatų ir sūrio įdaru
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vištienos krūtinėlė, 4 vienetai
  • Grietinėlė, 400 mililitrų
  • Fermentinis sūris, 100 gramų
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Špinatai, 2 saujos
  • Džiūvėsėliai, 5 valgomieji šaukštai
  • Aliejus, 4 valgomieji šaukštai
  • Druska, 2 žiupsneliai
  • Prieskoniai, persilado, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Prieskoniai vištienai
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Vištienos krūtinėlėse padaryti kišenėles. Paruoštas krūtinėles pabarstyti druska ir pipirais, prieskoniais.

  2. Šviežius špinatus apvirti 1-2 min, nuspausti vandenį ir susmulkinti.

  3. Pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną su persilado prieskoniais. Kai svogūnai ir špinatai atvės, viską sumaišyti su tarkuotu fermentiniu sūriu.

  4. Įdaru prikimšti vištienos krūtinėles, jas apvolioti kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.
    Paruoštus kepsnius apkepti keptuvėje, nedideliame kiekyje aliejaus po 2 min. iš abiejų pusių, sudėti į kepimo formą aukštesniais kraštais. Įpilti grietinėlę, uždengti foliją ir kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje 50-55 min.

  5. Patiekti su šviežiomis daržovėmis ir bulvių koše, apkepta orkaitėje.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Laima
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Vaida
2015-04-28 11:40
Skanu, gražu,estetiška ir tikrai šventiška
Jurga
2015-04-28 10:52
Puikus šventinis receptas. Būtinai išmėginsim.